Jovičić slogan  

Povratak na početnu stranu!

Snegobrani

Jovičić logo!

Jovičić slogan

Kvalitet je naš prioritet!

 

 

Proverite današnji kurs !

Trenutno vreme u Požegi:


 
O Nama >> Proizvodi >> Snegobrani

Snegobrani

Snegobrani se postavljaju na krov u određenom rasporedu. Namena im je da spreče pojavu lavine snega, što može dovesti do spadanja snega sa krova i nastanak štete (krivljenje i kidanje oluka, ventilacionih otvora, kablova, nadstrešnica, štete na automobilima, čak povrede životinja i ljudi).

Poznato je da sneg prilikom topljenja stvara do pokrivke sloj leda debljine oko 2cm. Pri određenim vremenskim prilikama sneg sa tim slojem naglo počinje da se kreće i tada dolazi do spadanja snega sa krova. Uloga snegobrana je da spreči ovo pokretanje  snega. Snegobrani se raspoređuju po krovu tako da na što većoj površini "prime" što veću količinu snega na sebe i eliminišu kretanje. Ako ipak dođe do kretanja snega, snegobrani treba sneg da "iseku na kocke" tako  da sa krova spadnu manje opasni delovi.

Samo dovoljan broj dobro raspoređenih snegobrana garantuje sprečavanje pojave lavine. Austrijski i Nemački standardi propisuju 2 do 2.5 snegobrana po m2 površine celog krova za prosečne nagibe. Unašim (ekonomskim) uslovima se postavlja neki minimalan brojRaspored snegobrana po krovu snegobrana po rasporedu koji se kroz višegodišnju praksu pokazao kao ispravan.   

Preporuka je da se po ovom rasporedu 'dođe' bar do pola krova, kao i da se u donjem redu postavi duplo više snegobrana (na svaku drugu crepljiku). Broj komada zavisi od nagiba krova i od dužine rogova. Za strmije krovove većih dužina treba postaviti i više redova snegobrana.

Postavljanje je lako i brzo. Najlakše ih je postaviti u toku postavke crepa (ili tegole). Bez problema se postavljaju i na već postavljenu pokrivku. Na mestu gde treba staviti snegobran treba malo podići gornju crepljiku, zavući vrh snegobrana na kome je kuka (raznih je oblika, prilagođenih konkretnom crepu) i zakačiti ga za crep.

Snegobrani se rade potpuno mašinski (presovanjem). Profil snegobrana je ojačan dubokim rebrima. Kritična mesta na snegobranu (duža strana trougla i vrh sa kukom za kačenje) su dodatno ojačani (grifovani). Spajanje (pri formiranju trougla) se vrši mehanički (pertlovanjem), što osigurava najbolji spoj za razne materijale.

Proizvodi se od pocinkovanog i bakarnog lima debljine 1mm. Pocinkovani snegobrani se naknadno plastificiraju u odgovarajuće boje.

 

 


S
negobrani

Snegobrani 1
Snegobrani 2
Snegobrani 3
Snegobrani 4

Valid HTML 4.01 Transitional

Copyright© 2002 - Limarska radnja Jovičić. Sva prava zadržana. | mapa sajta | webdesign |
Zabranjena je reprodukcija u celini ili u delovima bez dozvole. Jovičić® je zaštićeni žig SZTR Jovičić
Tel. 031/825-441, 811-150, fax 825-041, Prijanovići bb, 31210 Požega